منشا ویروس کرونا؛ نهادهای اطلاعاتی آمریکا به نتیجه قطعی نرسیدند

پنجشنبه, 4 شهریور 1400

به گزارش رسانه‌های آمریکایی، گزارش اطلاعاتی آمریکا درباره منشا ویروس کرونا که به خواست جو بایدن، رئیس جمهور، تهیه شده به نتیجه قطعی نرسیده است.

هدف از تحقیقات این بود که مشخص شود این ویروس که ابتلای به آن از چین شروع شد آیا نتیجه طبیعی سرایت از حیوان به انسان بوده یا به واسطه نشت از آزمایشگاه شیوع یافته است.

انتظار می‌رود خلاصه‌ای از این گزارش برای اطلاع عموم در روزهای آینده منتشر شود.

وانگ یی، وزیر خارجه چین، پیشاپیش این گزارش را "ضد علمی" دانسته است.

آقای وانگ گفته است که دولت آمریکا تحقیقاتی را که سازمان بهداشت جهانی WHOقبلا انجام داده در این گزارش کاملا نادیده گرفته و آن را تنها برای "پیشبرد اهداف سیاسی" پیگیری کرده است.

اولین موارد این بیماری همه‌گیر، که تا کنون جان بیش از چهار میلیون نفر را در سراسر جهان گرفته است، اوایل سال ۲۰۲۰ از شهر ووهان در چین گزارش شد.

در حالی که کشورهای مختلف برای مهار بیماری فراگیر کووید -۱۹ با مشکلات فراوانی روبرو بوده‌اند، پژوهشگران می‌کوشند تا منشا شیوع آن را تعیین کنند.

اوایل سال ۲۰۲۱ هیئت اعزامی سازمان بهداشت جهانی پس از بازدید از ووهان گزارش کرد که به احتمال زیاد این بیماری از طریق عرضه گوشت آلوده حیوانات وحشی و به احتمال قوی خفاش در بازار تره‌بار ووهان به انسان سرایت کرده است.

ظاهرا این گزارش احتمال نشت این ویروس از موسسه ویروس‌شناسی ووهان را موجه ندانسته است. این موسسه از بیش از یک دهه پیش از شیوع کرونا در مورد بیماری‌های خفاش‌ها تحقیقاتی صورت می‌داده است.

گروهی از پژوهشگران نتیجه‌گیری سازمان بهداشت جهانی را مردود دانسته‌اند.

سازمان بهداشت جهانی مصرف گوشت آلوده حیوانات وحشی عرضه شده در بازار تره‌بار ووهان را منشا احتمالی سرایت به انسان معرفی کرده است.

بازار ووهان

در ماه مه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، به سازمان‌های اطلاعاتی آن کشور ۹۰ روز فرصت داد تا با ارزیابی داده‌های موجود، گزارشی در مورد منشاء این ویروس تهییه کنند که "بتواند ما را به نتیجه قطعی نزدیک کند".

گفته می‌شود اطلاعاتی مبنی بر اینکه چند تن از پژوهشگران آزمایشگاه ووهان در نوامبر ۲۰۱۹ در بیمارستان بستری شده بودند و خودداری چین از اجازه به هیئت سازمان بهداشت جهانی برای تحقیقات کامل در این مورد باعث تصمیم آقای بایدن شد.

با این حال، در ماه ژوئن، اوریل هینز، مدیر سازمان ملی اطلاعات آمریکا، امکان یافتن نتیجه قطعی را ضعیف دانست و در مصاحبه با یاهو نیوز گفت: "امید ما این بود که آلت اصلی جرم را پیدا کنیم اما ممکن است چنین نشود."

بسیاری از پژوهشگران معتقدند که برای رسیدن به نتیجه قطعی در مورد منشاء ویروس کرونا ممکن است به سال‌ها تحقیقات نیاز باشد.

دیوید رلمن، استاد میکروبیولوژی در دانشگاه استنفورد آمریکا به نشریه واشنگتن پست گفته است که "حتی نباید به بستن پرونده و عقب‌نشینی فکر کنیم بلکه باید تلاش خود را افزایش دهیم."

در مقابل، دولت چین این نظر را مطرح کرده که ویروس کرونا از تاسیسات نظامی فورت دتریک در ایالات متحده شیوع یافته است. این تاسیسات در گذشته مرکز برنامه‌های تسلیحات بیولوژیکی آمریکا بود و در حال حاضر آزمایشگاه‌های آن به تحقیقات در مورد ویروس‌های بیماری‌زا مانند آبله و ابولا اختصاص دارد.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین روز چهارشنبه مجددا این نظر را مطرح کرد و گفت که آمریکا "باید تلاش برای یافتن منشاء ویروس کرونا را با دعوت از کارشناسان سازمان بهداشت جهانی جهت تحقیقات در فورت دتریک" شروع کند.

گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا روز دوشنبه به جو بایدن ارائه شد. جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید گفته است که تهیه و انتشار "نسخه طبقه‌بندی نشده" برای عموم "چند روز، اگر نه بیشتر" طول می‌کشد.

ثبت نظر

نظر جدید
نظرات 0